Du behöver
- 50 gram smält smör eller margarin
- 2 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 1 dl mjölk eller grädde
- 1-2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smörj och mjöla en av lång form, eller en kransform på ca två liter.2. Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.
3. Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.
4. Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.
5. Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.
6. Tillsätt torrvarorna och rör slätt.
7. Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.
8. Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen.
9. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.
10. Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.
11. Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.
Bild kommer stnart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar